Frokostmuffins
For en uke siden lagde jeg noe som heter Frokostmuffins! De var kjempegode, og derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere.
Oppskriften fant jeg i en bok som heter Tradisjonelt som er skrevet av Borghild Fiskå og Ruth-Hege Holst, utgitt av Gyldendal.
Ingredienser til 8 store muffins eller 12 små:
5 dl hvetemel
1/2 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1 dl havregryn eller frokostblanding
1/2 dl sukker, helst demerara
50 g usaltet smør
1/2 dl honning
3 egg
2 1/2 dl melk
1 liten gulrot
revet skall av 1 sitron, bare det gule
1 dl rosiner eller annen tørket frukt
havregryn til pynt
havregryn til pynt
Sikt hvetemel, kanel og bakepulver i en bolle. Tilsett havregryn eller frokostblanding samt sukker. Smelt smør og honning i en kjele. Avkjøl. Visp egg og melk lett sammen. Skrell og riv gulroten fint. Ha alt i bollen sammen med revet sitronskall og rosiner eller annen tørket frukt. Rør til alt er godt blandet. Pensle muffinsformene med smør og dryss i hvetemel. Fordel røren jevnt i muffinsformene. Dryss havregryn på toppen. Stek muffinsene ved 180 grader celcius i ca 15 minutter. Avkjøl muffinsene i formene et par minutter før de vendes ut. Avkjøl på rist.
Server muffinsene nystekte.
Delicious, or what? : )
~
I made something called Breakfast muffins/cupcakes a week ago and here you can see the result. They tastes so good and I am definitely going to make them again sometime. Unfortunately I don't trust my skills as a recipe-translator just yet, so for you English readers, it will only be the pictures. But I will post some recipes in English some time soon.
All of my exams are over, and I couldn't be happier! Now it's summer holidays and time to relax and prepare for my new adventures!
1 kommentarer:
nonmnomnom :D
Legg inn en kommentar